Vlees nog vis: De vegetarische cateraar

Ben jij nog een recht toe recht aan cateraar? Dan is het tijd voor een switch. Waar vraag naar is daar moet je op inspelen. In dit geval gaat het om de behoefte aan vegetarische gerechten waar je jouw doelgroep mee kan verblijden. De vraag naar vegetarische gerechten is gigantisch toegenomen. Waar veel restaurants vroeger helemaal gek werden van vegetariërs daar spelen ze nu flink op in. Er staan altijd wel een aantal vegetarische of vegan gerechten op de kaart waar je uit kan kiezen. Hoe speel je daar nu op in als cateraar met jouw cateringsbedrijf?

Inspiratie opdoen

Als je besluit om mee te gaan in deze trend, wel mijn advies, dan is het belangrijk om als kok flink wat inspiratie op te doen. De kans is groot dat je vanwege je opleiding en ervaring al een hoop in je hoofd hebt zitten. Zoek maar eens op “Vegetarische cateraar Amsterdam” en je komt nog weinig echte cateraars tegen die zich zo profileren. Dit zorgt er voor dat er kansen voor jou liggen in deze markt. Tijd om ze te grijpen. Zorg er voor dat je lekkere nieuwe gerechten weet te maken. Wedden dat de vegetariërs dan terugkomen?

Er is meer dan alleen vlees

De vleesvervangers zijn bijna niet meer aan te slaan. Het probleem bij veel vervangers, in de supermarkt, is dat ze te zout zijn. Als cateraar is het jouw taak om een echt goede vervanger te maken of in te kopen. Hierdoor maak je echte fans van jouw klanten. En dat is niet voor niets. Zorg er voor dat je jouw gerechten speciaal en bijzonder maakt met een heerlijke smaak!

Probeer eens wat anders

Als vlees-eter is het belangrijk om zo nu en dan ook wat anders te eten. Dankzij plantaardige producten kan je een hoop benodigde vitaminen en stoffen alsnog binnenkrijgen.