Bretagne: het meest veelzijdige schiereiland van Frankrijk

Bretagne

Frankrijk heeft als land zo ontzettend veel te bieden dat je misschien maar moeilijk keuzes kunt maken bij een vakantie in het land. Een tip: sla Bretagne niet over. Hoewel heel Frankrijk prachtig is kun je in Bretagne dingen zien die je nergens anders vindt. 

Over Bretagne

Bretagne is een Franse regio op het gelijknamige schiereiland Bretagne. Tot aan de Franse Revolutie was Bretagne een zelfstandige Franse provincie. De provincie Bretagne grensde aan de provinciën Normandië en Maine in het noordoosten en Anjou en Poitou in het zuidoosten.

Bretagne

Een bezoek aan Bretagne

Bretagne is groot. Je kunt dus de tijd nemen en het hele departement ontdekken maar dan heb je meer dan een weekje vakantie nodig. Je kunt echter ook een deel uitkiezen en daar op avontuur gaan. Een aantal bezienswaardigheden in Bretagne zijn absoluut de moeite waard dus het is een goed idee om in die richting te gaan zitten van de plek die je het liefste wil bezoeken. 

Het oesterstadje en rotseiland

Mont Saint-Michiel mag dan geografisch bij Normandië horen, het bekende rotseiland is op afstand te bewonderen vanaf de kust rond Cancale, een heerlijk oesterstadje.Het rotseiland is werkelijk prachtig om te bewonderen. Na een lange dag van wandelen langs de kust kun je in het stadje heerlijke verse oesters eten. Zoals ze hier smaken heb je oesters nog nooit geproefd. 

Roze graniet

Bretagne kent een rotskust die bestaat uit roze graniet. Dit vind je nergens ter wereld dus het is absoluut een bezoek waard. Prachtige stranden zijn omringd met roze gekleurde granieten rotsen. Je kunt hier wandelen en de rotsen ontdekken. Als je daar klaar mee bent dan kun je een duik nemen aan het heerlijke strand. 

Bretagne

Een wandelparadijs

Bretagne biedt niet alleen kust maar ook een mooi groen binnenland vol valleien, bossen, rivieren en kanalen. Wandelaars genieten van de heuvels van Arrée. Dit punt is bijna 400 meter hoog dus je kunt jezelf eens goed uitdagen.